Sådan bliver man Frimurer

Der er tre formelle krav for at man kan blive optaget som frimurer:

  1. Man skal være mand og være fyldt 21 år
  2. Man skal være døbt og kunne fremvise en dåbsattest
  3. Man skal have et godt omdømme

Vi ved dog af erfaring, at det er en stor fordel, hvis din samlever er indforstået med, at du bliver frimurer, så du bør tale din beslutning igennem med vedkommende.


Faddere

For at blive medlem af Ordenen, skal man have to “faddere", som skal hjælpe dig med at finde dig tilrette i din loge. Hvis du kender nogen i forvejen er det naturligvis optimalt, da I da nemt kan tale din beslutning igennem og hjælpe dig med de spørgsmål, du eventuelt har. Men hvis du ikke kender nogen frimurer vil vi i Logen Christian gerne hjælpe dig med at finde to faddere.


Engagement

vinkel&passer 003-1

Som frimurer forventer ordenen, at du er villig til at lægge engagement og energi i logearbejdet, der er meget anderledes end de fleste traditionelle fritidsaktiviteter. Det er vigtigt, at du er indstillet på at deltage flittigt i logens aktiviteter, både for fællelskabet og for din egen udviklings skyld. Du skal også være åben for nye indtryk, nogle specielle og enestående ritualer samt en anderledes og udfordrende symbolverden.


For livet

Den Danske Frimurerorden er ikke en forening, man bare melder sig ind og ud af efter forgodtbefindende. At være frimurer betyder noget ganske særligt for det enkelte medlem. Derfor er det oftest et medlemskab for livet, man siger ja til ved optagelsen, men selvfølgelig er det muligt at melde sig ud igen.


Hvad koster det

Medlemskontigent er for en Sankt Johannes loge ca. kr. 650 i kvartalet. Desuden betales et engangs optagelsesgebyr når man første gang bliver optaget, samt et forfremmelsesgebyr når man bliver forfremmet til en ny grad, dette beløb varierer. Forfremmelse til en højere grad er i øvrigt ikke obligatorisk.

Pergolaen i Stamhuset i København. ©Thomas Holm 2015, All rights reserved

Desuden skal påregnes udgifter til arbejdstøj; Kjolesæt med sort vest, hvid skjorte, hvide handsker, hvid butterfly og sorte sko og strømper.

Efter hver logeaften afholdes der brodermåltid som er frivilligt, men anbefalelsværdigt at deltage i. Typisk serveres der smørrebrød og ost, med efterfølgende kaffe/the. Prisen for dette beløber sig typisk til kr. 80-120 afhængig af appetit og tørst.© Logen Christian 2019